پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
تصاویر/ درس خارج فقه آیت الله العظمی مکارم شیرازی در مسجد اعظم قم

حوزه/ با «چهارشنبه های حوزوی» رسانه رسمی حوزه در قالب گزارشی از بیانات مراجع عظام تقلید در دروس خارج روز چهارشنبه این هفته همراه شوید.

به گزارش خبرگزاری«حوزه»، مرسوم است که مراجع عظام تقلید در ابتدا یا انتهای دروس خارج چهارشنبه خود، سخنانی درباره مسائل روز جامعه داشته و به بیان حدیثی اخلاقی می پردازند که «حوزه نیوز» در کنار انتشار جداگانه سخنان این بزرگان، در قالب «چهارشنبه های حوزوی» نیز گزارشی از این بیانات ارائه می نماید.

-----------------------------------

آیت الله العظمی مکارم شیرازی:

دولت بانوان کارمند ادارات را مکلف به رعایت حجاب شرعی نماید

حضرت آیت الله مکارم شیرازی صبح امروز در درس خارج فقه در مسجد اعظم قم، به موضوع حجاب در جامعه پرداختند و گفتند: نامه ای برای بنده نوشته و طوماری همراه با امضاهای زیاد پیوست آن بوده که در این نامه آمده است: «ما جمعی از طلاب و روحانیون و مردم تدین شهر مقدس قم در ابتدا از مسئولین قم در جهت خدمت رسانی به مردم قم تقدیر و تشکر می کنیم. از آنجایی که شهر مقدس قم حرم اهل بیت علیهم السلام و پایگاه انقلاب و مرجعیت است اما آنچه موجب نگرانی شدید و اعتراض مردم متدین قم گردیده، مشاهده جلوه هایی از بدپوششی مغایر با فرهنگ اصیل مردم قم می باشد. این معضلات اجتماعی در برخی از مناطق شهر کریمه اهل بیت سلام الله علیها تأثیر نامناسب و مخربی بر امنیت اجتماعی و اخلاقی خانواده ها و جوانان گذاشته است. دستگاه های مسئول با توجه به در اولویت قرار دادن عفت عمومی قادر به حل این مشکل خواهند بود».

این مرجع تقلید ابراز داشتند: مسئله بدحجابی و بی حجابی فقط یک مسئله تکلیف شرعی نیست؛ فساد اخلاق جوانان، متلاشی شدن خانواده ها، ارتباطات نامشروع، بی سرپرست شدن بچه ها، ارتکاب جنایات از جمله معضلات مسئله بدحجابی و بی حجابی است.

این استاد برجسته حوزه یادآور شدند: حجاب مسئله شرعی نیست؛ بلکه مسئله اجتماعی نیز هست که باید به آن توجه شود.

ایشان در ابتدای این جلسه به روایت 173 نهج الفصاحه اشاره کردند و گفتند: نبی مکرم اسلام(صلی الله علیه و آله) در این حدیث فرمودند: « لَیْسَ مِنّا مَنْ لَمْ یُوَقِّرِ الْکَبیرَ وَلَمْ یَرْحَم الصَّغیرَ وَلَمْ یَأمُرْ بِالْمَعْرُوفِ وَلَمْ یَنْهَ عَنِ الْمُنْکَرِ/ از ما نیست هر که بزرگتر را محترم ندارد و به کوچکتر رحم نکند و امر به معروف و نهی از منکر نکند».

مشروح سخنان این مرجع تقلید در: http://hawzahnews.com/detail/News/474215

--------------------------------------------

 

سفارش آیت الله العظمی نوری همدانی به مطالعه کتاب «اقتصادنا» شهید صدر

حضرت آیت الله نوری همدانی، پیش از ظهر امروز در درس خارج فقه در مسجد اعظم قم با تأکید بر اینکه ظلم نباید در جامعه اسلامی وجود داشته باشد، اظهار داشتند: ظلم به معنای تجاوز از حق است و یکی از کتاب های بسیار خوبی که باید مطالعه کرد و مسئله ظلم نیز در آن آمده، کتاب اقتصادنا شهید آیت الله سید محمد باقر صدر است.

معظم له ابراز داشتند: ایشان نابغه ای در حوزه بوده که کتاب فلسفتنا و اقتصادنا را به رشته تحریر آورده و مطالب بسیاری درباره فقر، جهل و ظلم در کتاب اقتصادنا ایشان آمده است.

ایشان با اشاره به اینکه یکی از مباحث موجود در کتاب اقتصادنا، مسئله انفال است، خاطرنشان ساختند: انفال به معنای هرچیزی است که صاحب شخصی ندارد، همانند تمام معادن، اراضی موات، جنگل ها، نیزارها، قله کوه ها، بستر رودخانه ها و ... که ذاتا برای پیامبر و امام معصوم بوده و در زمان غیبت امام نیز باید در اختیار نائب امام قرار بگیرد.

این استاد برجسته حوزه تصریح کردند: نائب امام باید با در دست داشتن انفال، برنامه ریزی کرده تا فقر ریشه کن شود؛ اگر تا به امروز به آنچه اسلام گفته، عمل می شد، فقری وجود نداشت.

مشروح سخنان حضرت آیت الله نوری همدانی در: http://hawzahnews.com/detail/News/474232

--------------------------------------------------

 

خاطره آیت الله العظمی سبحانی در خصوص سبکباری برای رسیدن به هدف

حضرت آیت الله سبحانی صبح امروز در درس خارج اصول در مسجد اعظم قم، به روایتی از امام علی علیه السلام اشاره کردند و گفتند: حضرت فرمودند: «نجی المخففون/ هر کس سبک است، زودتر رها می شود».

ایشان اظهار داشتند: کوشش کنیم در صحیفه اعمال خود کمتر گناه کنیم تا بار خود را برای آن دنیا سبک تر کنیم؛ ما معصوم نیستیم که گناه نکنیم؛ اما می توانیم کمتر گناه کنیم.

این مرجع تقلید به یکی از تجربیات خود اشاره کردند و ابراز داشتند: بنده یک تجربه ای دارم؛ انسان های سبک بار فورا به مقصد می رسند؛ اما انسان های سنگین بار دیرتر خواهند رسید؛ بنده سال 1332 به اصفهان می رفتم؛ وسط راه ماشین خراب شد. بنده یک ساکی داشته و آن را برداشتم و به این طرف خیابان آمدم و با ماشین دیگر سریع خود را به مقصد رساندم؛ اما کسانی که چمدان داشتند، صبر کردند تا ماشین درست شود و بعد بیایند.

این استاد برجسته حوزه در پایان خاطرنشان ساختند: سنگین بار معطل شد؛ اما سبک بار سریع به راه خود ادامه خواهد داد.

لینک خبر حضرت آیت الله سبحانی: http://hawzahnews.com/detail/News/474208

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha